بشقاب غذاخوری و خورشتخوری
بشقاب غذاخوری و خورشتخوری
یکی از لوازم اساسی و لاینفک هر خانه و آشپزخانهای بدون شک بشقاب است؛ وسیلهی که انواع مواد غذایی و وعدههای مختلف با آن سرو میشود. خود بشقاب به دستههای مختلف مثل بشقاب غذاخوری و خورشتخوری قابل تقسیم است که تفاوتهای آن بین آنها را معمولا اندازه و تعداد تعیین میکند. اندازهی یک بشقاب هم بر اساس قطر دایره تعیین میگردد.
یک بشقاب غذاخوری معمولا قطری به طول 25 الی 30 سانتیمتر دارد و حالتی نسبتا تخت به خود گرفته است. این نوع بشقاب به عنوان اصلیترین وسیله در یک سرویس غذاخوری، بیشترین تعداد را در سرویس دارد که بین 6 تا 18 عدد است. از سوی دیگر بشقاب خورشتخوری قطر کمتری (حدود 23 سانتیمتر) دارد و عمیقتر است تا مقدار کافی خورشت برای تمام افراد یک سفره یا میز تامین شود. یک سرویس کامل میتواند بین 6 تا 12 عدد از این بشقاب در ترکیب خود داشته باشد. بشقابهای غذاخوری یک نوع مخصوص کودکان دارند که در اندازهی کوچکتر (کمتر از 20 سانتیمتر قطر) و از جنس پلاستیک مقاوم ساخته میشود تا خطری برای کودکان نداشته باشد.
بشقاب غذاخوری و خورشتخوری در جنسهای مختلفی ساخته میشود که پرطرفدارترین آن جنس چینی است، اما شما میتوانید این نوع بشقابها را از جنس استیل، سفال و پلاستیک مقاوم هم تهیه کنید. یکی از برندهای مطرح در ساخت چنین بشقابهایی «ایکیا» است که مدلهای جذابی را در اندازه و رنگهای متنوع تولید کرده و به فروش میرساند. محصولات این برند در عین سادگی، جذابیت متفاوتی به آشپزخانه و سفرهی شما میبخشند.
تنوع بالای رنگ در بشقاب غذاخوری و خورشتخوری این آزادی را به شما میدهد تا مدلی متناسب با رنگ میز، سفره یا تم رنگی آشپزخانه خود انتخاب کنید و زیبایی خاصی به این بخش از خانه ببخشید.
البته در عین حال نباید از کیفیت و مقاومت بشقاب حین خرید غافل شد. اگر از مایکروویو برای گرم کردن غذا استفاده میکنید، پس باید بشقابی برای این کار بخرید که در برابر استفادهی مداوم در چنین وسیلهای مقاومت خوبی داشته باشد و با ترک، شکستگی یا خمیدگی مواجه نشود. شستشوی بشقاب به روشهای مختلف (چه به صورت دستی و چه با ماشین ظرفشویی) باید به آسانی صورت بگیرد، بدون اینکه خدشهای به بدنه وارد شود.